;
В НАЧАЛОТО
СПЕЦИАЛНОСТИ
ДОКУМЕНТИ
КОНКУРСИ
ПРИЕМ на ученици
КОНТАКТИ
Национално училище по изкуствата "Проф.Веселин стоянов" - РусеPDF

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ИЗЯВИ НА КЛУБОВЕТЕ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“ ПО ОП НОИР

На 1 юни клуб „Химия“, реализира своята заключителна изява. Учениците от VІІІ кл., под ръководството на Теменуга Златева, изработиха мозъчна карта класифицираща химичните елементи по техните физични и химични свойства, място в периодичната система и приложение. Всеки от учениците презентира даден химичен елемент пред свои връстници, преподаватели, родители и членове на обществения съвет „Твоят час“.

На 14 юни се състоя заключителната публична изява на клуб «Български език и литература». Тема на събитието бе „Светът на българското Възраждане според изучените текстове». Седмокласниците, с ръководител Росица Александрова, представиха пред публика, чрез снимки, текстове и клипове, по-малко известни факти от живота и дейността на български възрожденци. На събитието, освен ученици и родители, присъстваха преподаватели и членове на обществения съвет „Твоят час“.

На 28 юни се проведе заключителната изява на клуб „Забавен английски“. Тя беше предшествана от още две публични изяви пред родители и гости – театрално представление „В света на английските приказки“ на 16 юни 2017 и изложба „Нашето творчество“ на 27 юни 2017. На тях учениците представиха откъси от популярни приказки на английски език и свои художествени проекти. Заключителният концерт „Елате и ни вижте“, включваше изучени по време на заниманията през месец юни песни на английски език, които бяха подбрани така, че да подпомогнат усвояването на определена лексика по забавен и приятен за децата начин. Децата изпълниха 7 песни, за които бяха измислили сами сценарии за представянето им, включващи авторски танци и реквизит. Младите таланти от ІІ клас заслужено обраха овациите на своите родители, учители и гости с изпълненията си на английски език и получиха от ръководителя на клуба Мая Станиславова грамоти за постигнати резултати и успехи.

На 13 и 15 юни се състояха заключителните публични изяви на клубовете „Математика“ – 1 и „Математика“ – 2 с ръководител Рамона Маринова. Седмокласниците представиха пред съученици, учители и родители изработените табла с математически формули, необходими за успешното им представяне на НВО, и със задачи PISA, които са съставили сами. Публиката стана свидетел и на интерактивната „Детективска игра“, в която отборите редиха пъзели, търсиха и решаваха скрити задачи на територията на училището, с което доказаха, че математиката е и забавна наука.

...