;
В НАЧАЛОТО
СПЕЦИАЛНОСТИ
ДОКУМЕНТИ
КОНКУРСИ
ПРИЕМ на ученици
КОНТАКТИ
Национално училище по изкуствата "Проф.Веселин стоянов" - РусеPDF

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС за дървени духови инструменти - Русе 28-30 май 2010 г.

ЖУРИ


Илия Илиев e роден през 1968 г в Горна Оряховица.

Завършва СМУ "Проф Веселин Стоянов" – Русе със специалност Кларинет при Илия Илиев и ДМА "Панчо Владигеров" – София в класа на проф. Петко Радев. Лауреат е на първи награди от Общобългарско състезание за певци и инструменталисти - Търговище, Национален конкурс "Светослав Обретенов" - Провадия и Конкурс на БНР за изпълнение на музика от В. А. Моцарт

От 1991 год. е солист на Симфоничен оркестър на Българското национално радио и съосновател на формация "Ку-Ку-Бенд".

Бил е солист на Камерен оркестър "Софийски солисти", Щатен оркестър на ДМА - София и Филхармониите в Пловдив, Русе и Шумен.

Има многобройни записи за БНР, БНТ, БТВ, различни наши и чуждестранни звукозаписни компании, участва като солист и в реализацията на филмови проекти и албуми на други солисти и певци.

От 1994 се занимава и с педагогическа дейност.

Автор е на музикално издание "Фолклорни тайни” за изпълнението на орнаменти в българската народна музика.


Проф. Марин Вълчанов е роден през 1949 г в София. Учи пиано в школата на Държавно музикално училище – София, а по-късно продължава обучението си с фагот.

Завършва висше образование в ДМА – София, специалност Фагот. Учи Композиция при проф. Пенчо Стоянов и проф. Лазар Николов. Лауреат е на Първа награда и Златен медал от Общобългарско състезание за певци и инструменталисти – Търговище, а като член на Академичен духов квинтет е отличен с "Кристална лира" на СБМТД.

Работи като солист в Симфоничен оркестър на БНР и преподавател по фагот в ДМА - София, където от 1998 е професор. Води майсторски класове във Франция, Алжир, Япония, Турция.

Като солист и камерен изпълнител концертира в Германия, Франция, Люксенбург, Русия, Япония, Алжир, Чехия, Корея и др.

Негови записи се съхраняват в "Златния фонд" на БНР.

Много от творбите му като композитор са записани в БНР и в чужди радиостанции, изпълнявани са в Европа, Азия и САЩ, а част от тях са издадени зад граница.


Костадин Йоцов е роден през 1968г в София. Завършва Средно музикално училище "Любомир Пипков" - София в класа по обой на Христо Късметски и ДМА"Панчо Владигеров" - София. От 1991г. е обоист в Симфоничния.оркестър на БНР. Бил е солист на Камерен ансамбъл "Софийски солисти", Ансамбъл "Оркестрал", Симфоничен оркестър на БНР и други. От 2005 е преподавател в НМУ "Любомир Пипков" - София.


Георги Спасов завършва СМУ “Проф. В. Стоянов” – Русе и ДМА – София.

Специализира при Аурел Николе и Карл–Хайнц Цьолер в Залцбург и при Жан Пиер Рампал и Ален Марион в Парижката консерватория. Участва в майсторски класове на Рампал в Ница. Лауреат е на V и VІ общобългарско състезание за певци и инструменталисти и на Международния конкурс за флейтисти в Белград. От 25 години е солист–флейтист на Софийска филхармония. Работил е с някои от най-известните диригенти на нашето време. Бил е първи флейтист на оркестъра на Академия “Киджана” – Италия, Фестивалния оркестър на Емил Чакъров и дългогодишен член на Колегиума за камерна музика. От 1994 г. е постоянен член на Академичния духов квинтет.

Гостува като солист в Европа, Азия и Америка. Има записи за “Балкантон”, БНР, БНТ, Унгарското радио, телевизиите в Югославия, Франция, Русия.

Двукратно участва в световния флейтов симпозиум в Ница, бил е член на Международното жури на конкурса “Валентино Буки” в Рим. Води майсторски класове в България, Южна Корея, Япония, Куба, Македония, Гърция и др.

От 2004 е професор в НМА – София. Удостоен е със “Златна лира” на СБМТД за високи постижения в областта на изпълнителското изкуство